Coaching

Coaching

by superadmin

Coaching

Bij veranderingen komen we onszelf soms tegen. Wat een team of individu nodig heeft, is soms een blinde vlek. Gefaciliteerd worden door een coach biedt hierin uitkomst. Ook als bijvoorbeeld het thema vertrouwen of veiligheid nog aandacht vraagt.

Coaching kan een effectief instrument zijn voor zowel individuele coaching als teamcoaching.

Bij individuele coaching staat een persoonlijke coachvraag centraal. Bij coachvragen kun je denken aan de ontwikkeling van specifieke vaardigheden, zoals bijvoorbeeld timemanagement of onderhandelingsvaardigheden. Maar ook aan het loslaten van patronen en overtuigingen die niet effectief blijken te zijn in de ontwikkeling die de organisatie doormaakt kunnen thema’s zijn om aan te pakken.

Bij teamcoaching staat het team centraal. Mogelijk kom je onderweg frustraties tegen in het team. En loopt het toch niet zo gesmeerd als het altijd liep. Want je hebt zaken anders te doen en te organiseren. En dat is nog niet altijd zo gemakkelijk. Verantwoordelijkheden en resultaten worden anders en dat is wennen. En je gaat als team op een andere manier met elkaar samenwerken. Je gaat andere zaken van elkaar vragen. Een teamcoach brengt onderliggende patronen naar de oppervlakte om daar het gesprek over aan te gaan, uiteraard in een vertrouwde sfeer gecreëerd. Zo gaat de onderstroom naar de bovenstroom en ontstaat er ruimte in het gesprek te delen met elkaar wat er echt speelt. En wat er nodig is.

Tijdens zowel individuele als teamcoaching maken we gebruik van diverse instrumenten ter reflectie. Soms is sec de dialoog kunnen voeren en even stil mogen staan bij jouw eigen ontwikkeling al een enorme verrijking om weer richting te krijgen. Soms zijn instrumenten als vragenlijsten of oefeningen handzaam. We hebben hiervoor aanvullend diverse werkvormen.

Voor meer informatie, stuur een bericht naar Organiseer Het Zelf of vul het contactformulier in. We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Top