Werkvormen

Werkvormen

by superadmin

Werkvormen

Zelf aan de slag met de eigen ontwikkeling is natuurlijk fantastisch. Om dit te stimuleren hebben we, afhankelijk van leervoorkeuren, diverse werkvormen ontwikkeld om zo zelfreflectie en ontwikkeling te bevorderen.

Praktische werkvormen ter ondersteuning van je eigen leerproces inzetten, dat is wat wij bieden. Iedere medewerker heeft een eigen context waarbinnen hij of zij werkzaam is. Of het nou gaat om de cliënten of klanten, teamleden en de leidinggevende. De context bepaalt jouw gedrag.

Bij organisatiewijzigingen veranderen werkprocessen, de manier waarop de samenwerking voorheen verliep en verschuiven de verantwoordelijkheden. Jouw praktijk verandert en dus heb je andere dingen te doen en laten.

Wat is er nou mooier en prettiger dan dat de ontwikkeling die van je gevraagd wordt door de organisatie voor een of meerder teams of als individu zoveel mogelijk op maat wordt gefaciliteerd. Zo leer je direct wat de verandering in de praktijk betekent. Soms voor jezelf als individu en soms als team in totaal.

Werkvormen

Diverse oefeningen kunnen daarbij ondersteunen; ter reflectie, voor het individu om aan te werken, maar ook gericht op het team als totaal. We hebben de diverse werkvormen gekoppeld aan de competenties die nodig zijn in een team om maximaal effectief te werken. Denk bijvoorbeeld aan een competentie als zelfreflectie of ondernemerschap. Deze korte oefeningen geven met kleine opdrachten jouw de gelegenheid te kijken waar je staat en nodig hebt om je nog verder te ontwikkelen.

Praktisch

We hebben ze op zo’n manier ontwikkeld dat de oefeningen makkelijk zijn in te voegen in bijvoorbeeld een werkoverleg. Of direct gekoppeld en bruikbaar zijn als je aan het werk bent. Zo is leren maximaal geborgd in de praktijk. En zo blijft het efficiënt. Ja, eigen verantwoordelijkheid dragen, dat vraagt dit ook van je eigen leerproces.

Overigens biedt de teamanalyse een mooie basis om te kijken waar een team staat. Vanuit daar zijn deze werkvormen een praktische aanvulling.

Voor meer informatie, stuur een bericht naar Organiseer Het Zelf of vul het contactformulier in. We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Top