Organisatiescan

Organisatiescan

by superadmin

Organisatiescan

Het maken van een organisatiescan heeft als doel inzicht te krijgen in de verschillende onderwerpen die een organisatie mogelijk raken, zoals de structuur, cultuur, werkprocessen, leiderschap en talentontwikkeling. Middels een kwalitatief onderzoek brengen wij dit voor de organisatie in beeld, inclusief adviezen en een plan van aanpak.

Een fijne tool is een gedegen start met het maken van een analyse over waar je organisatie nu staat. Die kunnen we voor je verzorgen. Bij de organisatiescan worden sleutelfunctionarissen op alle lagen binnen de organisatie geïnterviewd. Zo ontstaat er een integraal beeld. Optioneel worden vragenlijsten ingezet en belangrijke (management)documenten bestudeerd.

De organisatiescan geeft in een heldere analyse weer waar jullie nu als organisatie staan. Afgezet tegen de gewenste situatie waar jullie naartoe willen bewegen. Zo wordt helder wat de veranderopgave is waar jullie voor staan. Dit vraagt om nabijheid en aandacht voor alle aspecten van een organisatie. In deze analyse vindt je de belangrijkste aspecten terug.

Als één van de schakels niet meebeweegt, ontstaat er frictie en vertraging. Stel, er is onvoldoende aandacht voor bijvoorbeeld de veranderende rol van leiderschap. Of het ontbreekt de teams aan vaardigheden. Of het verleden speelt nog een te grote rol voor het maken van de juiste stappen.

Met een scan krijg je vanuit een analytisch perspectief een koersdocument met handvatten en praktische tips. Hierdoor ontstaat er focus in de richting die je als organisatie hebt gekozen. Vanuit daar kijken we met je mee wat er nodig is. Wat wij kunnen faciliteren, met als belangrijkste doel dat jullie zelf voldoende tools hebben om aan de slag te gaan!

Voor meer informatie, stuur een bericht naar Organiseer Het Zelf  of vul het contactformulier in. We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Top