Online 360 graden feedback instrument

Online 360 graden feedback instrument

by Marieke van Beek
Feedback kan je helpen in je ontwikkeling. Inzicht in hoe je tegen je eigen functioneren aankijkt en hoe anderen jou ervaren. Met de online 360 feedback van OHZ krijg je makkelijk inzichten waarmee je aan de slag kan.

In een 360 feedback methodiek vraag je mensen om jou heen feedback over jouw functioneren. Wat vinden anderen waarin jij uitblinkt en welke tips geven ze je mee voor je ontwikkeling? Feedback ontvangen van mensen die iets kunnen zeggen over wat ze jou horen en zien doen en wat dat mogelijk doet met de ander. Dat geeft nieuwe inzichten en een breder beeld van jezelf.

We benadrukken dat het belangrijk is feedback concreet te maken. Wat zie en hoor je de ander doen en wat roept dat op bij jou? En wat zou je in gedrag dan wenselijker vinden? Of waar zit de ontwikkeling voor de toekomst. Voorbeelden maken feedback doorgaans praktischer en creëren herkenbaarheid.

Het online 360 feedback instrument geeft je de mogelijkheid online aan anderen om feedback te vragen, je collega, leidinggevende, klant of teamlid. Ook biedt het instrument de mogelijkheid zelf verslag te doen over je eigen functioneren. Dat alles komt in een handig verslag, dat je online kunt bewaren. En kunt gebruiken in een gesprek met je leidinggevende. Deze kan er overigens niet bij, de vragenlijst is alleen in te zien door de feedbackvrager.

Reactie gebruikers online 360 feedback instrument:

‘Hoewel ik het spannend vond om feedback te ontvangen, ben ik blij dat het me deze inzichten gebracht heeft.’

‘Het voordeel van online is dat je het zo terug kunt lezen en makkelijk invult.’

‘Bij mijn werkgever ben ik de enige die de feedback kan inzien. Maar ik bespreek de inzichten wel met mijn leidinggevende om zo aan mijn ontwikkeling te werken.’

‘Je kiest zelf wie je om feedback vraagt. Ik heb echt bewust gekeken naar verschillende mensen, omdat ik daar het meeste van leer.’

Interesse in dit online instrument? Laat van je horen door het invullen van het contactformulier of mail naar info@organiseerhetzelf.nl. Ook dit instrument is met de subsidieregeling leren en ontwikkelen te financieren.

Top