Subsidie leren en ontwikkelen

Subsidie leren en ontwikkelen

by Marieke van Beek

Subsidie leren en ontwikkelen

Subsidie leren en ontwikkelen in te zetten voor verbetering van je bedrijfsresultaat. Elke MKB-ondernemer kan een subsidie aanvraag indienen tot € 25.000,-. Voor ondernemers in de landbouwsector geldt een bedrag van € 20.000,-. Grootbedrijven in horeca en recreatie kunnen tot € 200.000,- aan subsidie vragen. Dit bedrag is te benutten voor het versterken van leren en ontwikkelen op de werkvloer. OHZ kan je als ondernemer volledig ontzorgen door ondersteuning bij de aanvraag, het ontwikkelen van een praktisch voorstel op maat en de administratie. De subsidie kan worden aangevraagd tussen 1 en 30 september, wees er dus snel bij! 

Voorbeelden van subsidie-mogelijkheden

De subsidie leren en ontwikkelen uit de SLIM-regeling is te benutten voor het versterken van leren op de werkvloer. Voorbeelden hiervan zijn:

  • het maken van een praktisch leerplan
  • het opzetten van een evaluatiesystematiek (‘functionerings- en beoordelingsgesprekken’)
  • het invoeren van persoonlijke ontwikkelplannen
  • het geven van trainingen en workshops (over bijvoorbeeld communicatie, feedback, talent- en loopbaanontwikkeling)
  • individuele coaching van management en/of medewerkers
  • het inzetten van praktische instrumenten, zoals onze online vragenlijst ‘team in beeld’ of onze online 360 graden feedback.

Zie ook onze dienstverlening ter inspiratie.

Ook op de website van SZW zijn voorbeelden te vinden waarvoor de subsidiegelden kunnen worden benut: https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/slim/documenten/formulieren/subsidies/slim/aanvragen/menukaart

OHZ ondersteunt in aanvraag, uitvoering en administratie

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat allemaal mogelijk is. We kunnen samen sparren over hoe te komen tot versterking van het leren op de werkvloer en hoe de subsidie leren en ontwikkelen uit de SLIM-regeling hierin benut kan worden. OHZ ondersteunt in alle stappen gedurende het subsidietraject. Je kunt allereerst denken aan het samenstellen van de noodzakelijke inhoudelijke documenten voor de subsidie-aanvraag. Uiteraard ondersteunen we bij de uitvoering van het plan en voeren we de gewenste (leer)activiteiten uit. Tenslotte kunnen we ook ondersteunen in de projectverantwoording.

Wees er snel bij; tot 30 september kans op subsidie leren en ontwikkelen

Tussen 1 en 30 september kun je een subsidieaanvraag doen. Neem contact met ons op en we komen graag bij je langs om vrijblijvend te mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie

Hierbij een link naar de Rijksoverheid voor meer info:

https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/slim

Top