Assessment (online en offline onderzoeken)

Assessment

Assessment inzetten voor gedegen keuzes bij selectie, ontwikkeling op loopbaankeuzes?

Soms heb je als werkgever net wat meer informatie nodig om te bepalen of iemand geschikt is voor een functie. Of wil je weten wat iemands potentie en groei is richting de toekomst. Of wil je op teamniveau weten waar kwaliteiten en ontuikkelpunten liggen.

Met een assessment wordt inzicht verkregen in iemand capaciteiten, persoonlijkheid en drijfveren. Wat is iemands werk- en denkniveau; mbo-, hbo- of wo-niveau? Wat kenmerkt of kleurt iemand qua eigenschappen? En wat motiveert en drijft iemand in het werk?

Selectie assessment bij vacatures

Een (online) selectie assessment vindt meestal plaats aan het einde van een sollicitatieprocedure. Het doel van een selectie assessment is om te bepalen of iemand geschikt is voor een functie of binnen korte tijd op vakvolwassene niveau kan functioneren.

Voorafgaand aan het assessment bespreken we met de klant de functie en wat deze vraagt aan kwaliteiten van een kandidaat. Welk werk- en denkniveau is nodig? Wat zijn typerende eigenschappen die iemand in huis moet hebben? Wat is de cultuur van het bedrijf en wanneer past een kandidaat goed in deze cultuur? Tijdens een selectie assessment of geschiktheidsonderzoek wordt gewerkt met capaciteitentesten (algemene intelligentie en specifieke capaciteiten), persoonlijkheidstesten (voorspellend gedrag met bijbehorende voorkeuren) en simulatie-oefeningen (zoals een oefening planningsvaardigheden en rollenspelen). Alle instrumenten worden op maat ingezet, afhankelijk van de functie en vraagstelling. Vooraf wordt dus in onderling bepaald met de klant welke testen worden afgenomen.

Na het assessment ontvangt de kandidaat binnen vijf werkdagen het persoonlijk op maat gemaakte rapport. Na toestemming van de kandidaat wordt dit rapport doorgestuurd naar de opdrachtgever.

Ontwikkel assessment bij bepalen potentieel

Een (online) ontwikkel assessment is een potentieelbeoordeling van iemand. Waar zitten talenten, ontwikkelpunten en nog onbenut potentieel? Wat zijn de mogelijkheden voor iemand om zich verder te ontwikkelen in een bepaalde rol en/of doorgroeimogelijkheden? Op welke manier kan het beste persoonlijke ontwikkeling invulling krijgen?

Het is geen beoordeling, het assessment richt zich op ontwikkeling. Het ontwikkelassessment levert een gericht ontwikkelplan op om als werkgever en medewerker te gebruiken.

Na het assessment ontvangt de kandidaat binnen vijf werkdagen het persoonlijk op maat gemaakte rapport. Na toestemming van de kandidaat wordt dit rapport doorgestuurd naar de opdrachtgever.

Loopbaanonderzoek

Bij een loopbaanonderzoek kijken we samen naar interesses, motivatoren, capaciteiten en persoonlijkheid. Waar liggen interesses; in welke branches, functies en werkzaamheden? Wat motiveert iemand en wat demotiveert iemand en wat betekent dit voor de werkomgeving? En waar liggen iemands persoonlijke talenten en aandachtspunten? En wat betekent dit voor persoonlijke loopbaankeuzes?

Na het assessment ontvangt de kandidaat binnen vijf werkdagen het persoonlijk op maat gemaakte rapport. Na toestemming van de kandidaat wordt dit rapport doorgestuurd naar de opdrachtgever.

Teamassessment

Ieder team kent sterktes en verbeterpunten. Maar hoe weet je waar je als team staat? Waar ligt je kracht en waar liggen je mogelijkheden qua teamontwikkeling? Met het online instrument team in beeld van OHZ krijgt ieder team direct zicht op de teameffectiviteit en praktische handvatten om met de teamontwikkeling aan de slag te gaan. Meer weten en aan de slag met je teamontwikkeling? Lees hier meer en contact OHZ!

Online afname van assessmentinstrumenten

Het is ook mogelijk om verschillende assessmentinstrumenten afzonderlijk online in te zetten. Denk daarbij aan:

  • capaciteitentests;
  • persoonlijkheidsvragenlijsten;
  • interesse-, motivatie- en drijfverenvragenlijsten;
  • simulatie-oefeningen.

Dit betekent dat iemand vanuit huis inloggevens krijgt en de vragenlijsten invult. Indien gewenst kan ook via zoom een of meerdere gesprekken worden georganiseerd. Terugkoppeling kan telefonisch en/of schriftelijk, afhankelijk van de wens van de klant.

Online 360 graden feedback

Met de online 360 graden feedback van OHZ krijg je snel gemakkelijk zicht op hoe anderen tegen je functioneren en je communicatie aankijken. Met dit instrument zet je je persoonlijke evaluatie af tegen de feedback van anderen. Zo verkrijg je gemakkelijk online een compleet beeld van je talenten en je ontuikkelpunten. Lees hier meer over dit online instrument.

Contacteer ons voor het maken van een afspraak!

Voor meer informatie neemt contact met ons op. We kijken graag naar passende mogelijkheden.

Top