Teamwork

Metafoor stokstaartje

Ons logo refereert naar de leefwijze van de stokstaartjes. En dat is niet zomaar. Stokstaartjes weten bij uitstek hoe het is om effectief samen te werken. Doorgaans leven stokstaartjes in groepen van zo’n dertig dieren in een hechte groep.

Metafoor

Als wij denken aan effectiviteit, is er maar één dier waar wij direct aan moeten denken. Want deze kleine roofdieren weten als geen ander hoe effectief samenwerken in elkaar steekt. In goede en slechte tijden staan zij hun mannetje. Als metafoor dienen zij voor ons dan ook als levend voorbeeld. In ons logo zie je deze dieren dan ook terug. Over wie wij het hebben…stokstaartjes!

Stokstaartjes

Deze diertjes hebben ieder hun eigen taak binnen het team. Zo heb je de babysitter, degene die op de uitkijk staat voor gevaar, een aantal is verantwoordelijk voor het eten en ga zo maar door. En ze hebben ook samenwerkingspartners, met duidelijke samenwerkingsafspraken!

Deze kleine roofdieren leven in Afrika in de savanne in ondergrondse gangenstelsels. Die hebben zij te leen van grondeekhoorns. Onder de grond zijn verschillende kamers ingericht, de keuken, de slaapkamer en het toilet. Met de mestkevers hebben ze de afspraak hun toilet netjes te houden. Ze hebben met elkaar hele goede afspraken over de manier van communiceren.

Aan het geluid dat het stokstaartje maakt, weten de anderen meteen of er gevaar dreigt. De grootste vijand is de arend. Als deze in de buurt is, blaft het stokstaartje dat op de uitkijk staat en maken zij direct samen een grote stofwolk om het gevaar te laten wijken.

We kunnen, als we kijken naar effectiviteit en samenwerken, veel van het stokstaartje leren. Een sterke interne én externe samenwerking, met heldere taken. Zo gaan ze te werk. Graag gaan we hierover met je in gesprek.

Voor meer informatie, stuur een bericht naar Organiseer Het Zelf of vul het contactformulier in. We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Top