Mail, beeldbellen, face-to-face

Resultaatgerichte coaching

Teamcoaching en intervisie

Teamcoaching en intervisie kan je team soms net dat steuntje in de rug geven. Soms zijn er dilemma’s, vraagstukken of obstakels waarbij het fijn is om een coach in te schakelen. Een teamcoach kan je helpen om gezamenlijk tot nieuwe inzichten te komen, patronen met elkaar in beeld te krijgen, boven- en onderstroom met elkaar te bespreken en zo samen tot meer effectiviteit en vooral ook meer plezier te komen. Een coach kan je ook begeleiden in het implementeren van intervisie binnen je team om als team nog sterker te worden in het delen van kennis en inzichten met elkaar.

Teamcoaching 

Bij teamcoaching staat het team centraal. Mogelijk kom je onderweg frustraties tegen in het team. En loopt het toch niet zo gesmeerd als het altijd liep. Want je hebt zaken anders te doen en te organiseren. En dat is nog niet altijd zo gemakkelijk. Verantwoordelijkheden en resultaten worden anders en dat is wennen. En je gaat als team op een andere manier met elkaar samenwerken. Je gaat andere zaken van elkaar vragen. Een teamcoach brengt onderliggende patronen naar de oppervlakte om daar het gesprek over aan te gaan, uiteraard in een vertrouwde sfeer gecreëerd. Zo gaat de onderstroom naar de bovenstroom en ontstaat er ruimte in het gesprek te delen met elkaar wat er echt speelt. En wat er nodig is.

Tijdens teamcoaching maken we gebruik van diverse instrumenten ter reflectie. Soms is sec de dialoog kunnen voeren en even stil mogen staan bij jouw eigen ontwikkeling al een enorme verrijking om weer richting te krijgen. Soms zijn instrumenten als vragenlijsten of oefeningen handzaam. Denk bijvoorbeeld aan de vragenlijst teameffectiviteit van OHZ. Met deze vragenlijst krijg je een helder beeld waar je staat als team en krijg je concrete handvatten en tips om aan je teamontwikkeling te werken.

Intervisie

Intervisie helpt je als team om jezelf als professional en in de samenwerking sterker te maken. Maar wat als intervisie niet vanzelf op gang komt? Soms kan dan een extern begeleider behulpzaam zijn. Vanuit OHZ kunnen we je helpen in het kijken welke intervisievorm het beste bij je past, hoe je dit wilt opzetten binnen je team en hoe je hierin steeds sterker wordt met elkaar.

Met je team aan de slag?

Voor meer informatie, stuur een bericht naar Organiseer Het Zelf of vul het contactformulier in. We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Top