Selectie assessment voor geschiktheidsbepaling

Selectie assessment

Weten of iemand geschikt is voor de vacature? Snel en gedegen zicht op iemands kwaliteiten en ontuikkelpunten? Met het selectie assessment van OHZ ben je verzekerd van deskundig advies voor het maken van een keuze voor aanname van een sollicitant.

Onze aanpak

Allereerst gaan we gezamenlijk in gesprek om een goed beeld te krijgen van de functie en de functievereisten. Wat moet iemand in huis hebben om te slagen? Wat is het vereiste werk- en denkniveau, wat zijn typische eigenschappen die nodig zijn in de functie en wat typeert de organisatie qua cultuur en interne normen en waarden? Op basis van deze informatie stellen we een programma op maat samen.

Op basis van verschillende assessment instrumenten brengen onze psychologen de kwaliteiten en aandachtspunten van een kandidaat in kaart. Deze worden afgezet tegen de besproken functievereisten. Met een duidelijk advies wordt teruggekoppeld naar kandidaat en opdrachtgever. Kandidaten ontvangen op de dag zelf al feedback, zodat hun zelfinzicht wordt vergroot en wij een goed beeld krijgen van het leervermogen. Naast een helder advies over geschiktheid geven we altijd een ontwikkeladvies, omdat ieder assessment ook een kans is om te ontwikkelen.

Wil je je als kandidaat goed voorbereiden op een assessment? Zorg dan dat je vooraf oefenopgaven hebt gemaakt, neem tijd voor wat reflectie (zoals wat je talenten en valkuilen zijn, wat succesmomenten en leermomenten in je loopbaan zijn en wat je motiveert/drijft in je werk en als persoon). Ook kan het zinvol zijn wat achtergrondinformatie te lezen over assessments; in dit artikel kun je de drie beste boeken vinden ter voorbereiding op een assessment.

Wat levert een selectie assessment op?

  • Helder en onderbouwd advies over geschiktheid
  • Basis voor kandidaat en opdrachtgever om in gesprek te gaan
  • Verbeterd (zelf)inzicht voor kandidaten en opdrachtgevers
  • Tips om ontwikkeling en begeleiding invulling te geven

Voorbeeld rapport

In onze rapportages verwoorden we kernachtig de belangrijkste kenmerken van een kandidaat. We rapporteren in kwaliteiten en ontwikkelpunten. In de conclusie volgt een helder advies over de geschiktheid van een kandidaat, eventueel groei naar een vakvolwasmen niveau en concrete tips in ontwikkeling en begeleiding. Klik hier voor een voorbeeld rapportage.

Ervaringen van klanten

“Bedankt voor jullie bijdrage in het traject. Het gaat zo goed met hem en we zien echt een positieve verandering. Ga vooral door met het goede werk dat jullie doen!”

Noƫlle Speelman, Kentech

Ervaringen van kandidaten

“Bedankt voor de leuke leerzame dag!”

Ricardo

Top