Ontwikkelassessment voor potentieelbepaling

Ontwikkelassessment

Weten wat iemands potentieel is? Snel en gedegen zicht op iemands kwaliteiten, ontuikkelpunten en groeipotentieel? Met het ontwikkelassessment van OHZ ben je verzekerd van deskundig advies voor het maken van keuzes in loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei en begeleiding van medewerkers.

Onze aanpak

Allereerst gaan we gezamenlijk in gesprek om een goed beeld te krijgen van de vraag van een opdrachtgever en kandidaat. Wat moet het assessment precies opleveren; wanneer is iedereen tevreden? Op basis van deze informatie stellen we een programma op maat samen.

Op basis van verschillende assessment instrumenten brengen onze psychologen de talenten en ontwikkelmogelijkheden van een kandidaat in kaart. We kijken naar waar iemands sterktes liggen, wat valkuilen zijn, wat ontwikkelaar is en hoe iemand zich het beste kan ontwikkelen. Met een duidelijk advies wordt teruggekoppeld naar kandidaat en opdrachtgever.We geven de hele dag feedback, waardoor het zelfinzicht wordt vergroot en het leren en ontwikkelen direct al begint. Aan het eind van de dag vertalen we onze bevindingen naar de vraag die centraal staat; of dit nu versterking in de huidige functie is of doorgroei naar een hoger niveau. Naast een helder advies over iemands potentieel geven we juist vooral ook concrete handvaten hoe ontwikkeling het beste invulling kan krijgen.

Wat levert een ontwikkelassessment op?

  • Helder en onderbouwd advies over iemands kwaliteiten en ontwikkelpotentieel
  • Basis voor kandidaat en opdrachtgever om in gesprek te gaan
  • Verbeterd (zelf)inzicht voor kandidaten en opdrachtgevers
  • Concrete handvatten om ontwikkeling en begeleiding invulling te geven

Voorbeeld rapport

In onze rapportages verwoorden we kernachtig de belangrijkste kenmerken van een kandidaat. We rapporteren in kwaliteiten en ontwikkelpunten. In de conclusie volgt een helder advies over het ontwikkelvermogen van een kandidaat, met concrete tips in ontwikkeling en begeleiding. Klik hier voor een voorbeeld rapportage.

Ervaringen van klanten

“Bedankt voor jullie bijdrage in het traject. Het gaat zo goed met hem en we zien echt een positieve verandering. Ga vooral door met het goede werk dat jullie doen!”

Noëlle Speelman, Kentech

Ervaringen van kandidaten

“Bedankt voor de leuke leerzame dag!”

Ricardo

Top