Dienstverlening met maatwerkoplossingen voor personeel- en organisatievraagstukken

Dienstverlening op maat 

Dienstverlening op maat door OHZ; vanuit jouw specifieke ondernemersvragen en -doelen, kijken we naar wat nodig is aan oplossingen. Onze analyses zijn kernachtig en to-the-point. Oplossingen zijn altijd maatwerk en praktisch ingericht. We kunnen je als ondernemer ondersteunen met gericht advies hoe je organisatie te versterken, veranderingen te realiseren, ontwikkeling en implementatie van (hr)beleid, inzet van offline en online assessments, online en offline training en coaching voor leiding, teams en professionals. Ook kunnen we je ondersteunen wanneer je met een concept als zelforganisatie of zelfsturing aan de slag wil. Lees hieronder meer over onze dienstverlening.

Als ondernemer kijk je continu hoe je het maximale uit je bedrijf kunt halen. Ontwikkeling van je organisatie en je personeel staat voorop. Ook al ben je trots op waar je staat en wat je hebt bereikt, toch kun je het gevoel hebben dat je meer kunt halen uit je bedrijf of dat je sommige veranderingen sneller kunt realiseren.  Ons organisatieadvies is erop gericht om het maximale rendement te halen uit je onderneming en je personeel.

Mensen maken het verschil. Als ondernemer sta je continu voor de uitdaging of je de meest geschikte personen bindt aan je bedrijf, hoe je de juiste persoon op de juiste plaats zet, hoe je je personeel motiveert en beloont, hoe je je ziekteverzuim en verloop beheerst en hoe je je medewerkers optimaal laat samenwerken. Een onmisbare factor daarin is deskundig HR advies. OHZ kan je helpen met het opzetten van een wervend, stimulerend en professioneel personeelsbeleid en de implementatie daarvan. En hoe in te spelen op belangrijke trends in 2021 zoals de impact van corona, digitalisering en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt.

We bieden verschillende assessments, zowel online als op offline op locatie. Afhankelijk van je specifieke vraagstelling zetten we losse instrumenten in of stellen we programma’s samen. Veel ingezette instrumenten zijn capaciteitentests, persoonlijkheidsvragenlijsten, vragenlijsten drijfveren, interesse- en motivatievragenlijsten, oefeningen planningsvaardigheden en rollenspelen. Waar nodig zetten we professionele acteurs in. Dit artikel uit het AD beschrijft de toegevoegde waarde van een assessment.

Wil je als ondernemer je organisatie steeds verder laten groeien en je personeel blijvend laten ontwikkelen? OHZ verzorgt maatwerk trainingen, we bieden een aantal standaard trainingen aan en zijn ook expert in het ontwikkelen van bedrijfsscholen en traineeprogramma’s. Trainingen zijn altijd praktisch ingestoken en resultaatgericht en te verzorgen op iedere gewenste locatie. Ook bieden we volop mogelijkheden in online trainingen in ons eigen leerportaal en via zoom. Ga rechtstreeks naar het leerportaal van OHZ.

Bij veranderingen komen we onszelf soms tegen. Wat een individu of team nodig heeft, kan een blinde vlek zijn. Gefaciliteerd worden door een coach kan dan uitkomst bieden. Ook als bijvoorbeeld het thema vertrouwen of veiligheid nog aandacht vraagt. Coaching kan individueel of in teamverband. Ook kan coaching persoonlijk of via (beeld)bellen invulling krijgen. Leerdoelen vormen het uitgangspunt voor gerichte ontwikkeling. Doorgaans plannen we zes coachingsbijeenkomsten om gewenste stappen te zetten in realisatie van leerdoel(en). Als coaches zijn we aangesloten bij NOBCO.

Intern ondernemerschap, zelfstandigheid, pro-activiteit. Veel ondernemers streven naar optimale regelcapaciteit op alle niveaus; medewerkers die al het mogelijke doen en besluiten om klanten zo goed mogelijk te bedienen. Het gedachtegoed rondom zelforganisatie, zelfsturing, Semco is zeer actueel. Voorgangers zijn Buurtzorg,  het Braziliaanse bedrijf Semco en nog vele andere. Ook aan de slag met meer eigenaarschap, verantwoordelijkheid en vrijheid? Volg het voorbeeld van IJsselmonde-Oost en laat je begeleiden door OHZ.

Top