Online assessmentinstrumenten

Online assessmentinstrumenten

Online assessmentinstrumenten van OHZ geven snel en gemakkelijk zicht op abstractievermogen, persoonlijkheid, interesses, drijfveren en motivatoren en vaardigheden.

Denk aan:

  • Capaciteitentests
  • Persoonlijkheidsvragenlijst
  • Vragenlijsten naar interesses, motivatoren en drijfveren
  • Leiderschap

Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken!

Directe inzet en terugkoppeling

OHZ biedt een veelvoud aan online assessmentinstrumenten. De vragenlijsten kunnen op ieder gewenst moment worden ingezet. Rapportage kan direct na afronding worden verstrekt. Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken!

Capaciteitentest

Zicht willen hebben op iemands werk- en denkniveau? Hoe snel en doeltreffend kan iemand informatie verwerken? Denkt iemand op Mbo, Hbo of Wo niveau? Met de online capaciteitentests van OHZ krijg je snel en gemakkelijk zicht op iemands intellectuele vermogens. Dit kan op ieder gewenst moment en locatie. Desgewenst kan een controletest op locatie worden ingezet. Direct na afronding kan een rapportage worden verstrekt.

Persoonlijkheidsvragenlijst

Wat typeert iemand? Wat geeft iemand kleur? Soms wil je snel en eenvoudig beter zicht krijgen op iemands persoonlijkheid. In zo’n situatie kan de inzet van een online persoonlijkheidsvragenlijst van OHZ behulpzaam zijn. De vragenlijst kan op ieder gewenst moment en locatie worden ingezet. Direct na afronding kan een rapportage worden verstrekt.

Online vragenlijst drijfveren

Het is belangrijk te weten hoe jouw medewerkers gedreven worden. Wat is er zo belangrijk voor hen waardoor zij met plezier aan het werk zijn elke dag? Waar lekt de energie op weg? En waar ontstaat deze juist? Als je weet wat jouw medewerkers drijft, kun je hier gericht aandacht aan besteden. Dat is belangrijk. Waardoor je weer beter kunt aansluiten met interventies en communicatieactiviteiten. Wat je drijft, is jouw onbewuste sturing van je gedrag. Elkaar kennen op het niveau van drijfveren bevordert de samenwerking en teameffectiviteit. En het werken met plezier!

De drijfverenvragenlijst geeft op individueel niveau de drijfveren weer. Dat is interessant. De resultaten zijn op individueel, team-, en organisatieniveau in kaart te brengen. Ieder teamlid wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen. Op basis van de resultaten wordt een rapportage op maat verstrekt. In deze rapportage is zichtbaar welke drijfveren iemands persoonlijkheid bepalen. Ook wordt hierbij informatie verstrekt over de persoonlijke energiebalans van een teamlid. Het is een mooie stap in samenwerking om deze resultaten te gaan delen als team. Waar zitten overeenkomsten. En waar verschillen? Wat betekent dat voor onze samenwerking het het benutten van de kwaliteiten in het team. Ook als er bijvoorbeeld een nieuwe collega geworven moet worden. Wat is aanvullend nodig in het team? Hier kun je een voorbeeldrapport inzien.

Ervaringen van deelnemers

“Ik vond het fijn om een online assessment te doen. De flexibiliteit van wanneer en waar je je assessment mag doen beviel mij. Het rollenspel was wat uitdagend, omdat je niet echt een interactie had. Korte video-opnames als reactie is een prima oplossing. 
De nabespreking vond ik heel prettig,  zowel de sterke punten als de nog te ontwikkelen elementen werden benoemd. Ik had alle tijd om vragen te stellen. De open en positieve houding van de coaches maakte het tot een plezierig en luchtig gesprek.”
Grazyna Laurier
Teammanager
Zorggroep Reinalda

Meer informatie?

Voor meer informatie, stuur een bericht naar Organiseer Het Zelf of vul het contactformulier in. We nemen binnen 48 uur contact met je op.

Top