Product uitgelicht: Leiderschapstraject via OHZ

by Marieke van Beek

Leiderschap bij zelforganiserende teams, dat is nog niet zo makkelijk. Het vraagt van leiderschap een continu afstemmen op de behoefte van het team, zowel in afstand als nabijheid. Leiderschap bij zelforganisatie gaat om het faciliteren van een beweging. Een beweging naar het vergroten van regelruimte en beslissingsbevoegdheid binnen teams. Voor een manager vraagt dit reflectie en een sterk appèl op zelfkennis. Op je handen kunnen zitten en het creëren van de juiste interventies op het juiste moment. Maar, hoe doe je dat nu? De waan van de dag is vaak leidend en de agenda zit bomvol.

Ontwikkelprogramma leiderschap

OHZ heeft diverse ontwikkelprogramma’s, waaronder een ontwikkelprogramma voor leiderschap. Met als basis de visie en doelstellingen van de organisatie geven we een leiderschapstraject inhoudelijk vorm, op maat. Daarbij zijn de leerdoelen van de managers mede leidraad.

We werken daarbij in zowel teamverband als met jou als individu. Zo leer je van elkaars lessen, leer je elkaar als team te benutten en is er daarnaast ruimte voor verdieping in je eigen thema’s. De kracht van dit traject zit daarnaast in de combinatie van het continu creëren van een (theoretisch) kader naar het concretiseren naar de praktijk. Je krijgt handvatten het geleerde direct toe te passen. Kortom, leren door te doen en ervaren.

Voordeel

Het voordeel van het werken met een ontwikkelprogramma is het bewust creëren van tijd en aandacht voor de reflectie die jij nodig hebt als manager om het maximale uit jezelf te halen, zodat jij jouw teams optimaal kunt faciliteren.

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op.

Top