Snel en overzichtelijk online 360 graden feedback als basis voor je ontwikkeling

by Marieke van Beek

Met online 360 graden feedback krijg je snel en overzichtelijk feedback van je leidinggevende, collega’s en klanten afgezet tegen je persoonlijke evaluatie. In een oogopslag heb je je persoonlijke kwaliteiten in beeld en verkrijg je tips hoe je met je ontwikkeling aan de slag kan. Hiermee heb je de perfecte basis voor een persoonlijk ontwikkelplan.

In een 360 graden methodiek vraag je mensen om jou heen wat ze vinden van jouw functioneren, zoals klanten, collega’s, je leidinggevende en andere samenwerkingspartners. Wat vinden anderen waarin jij uitblinkt en welke tips geven ze je mee voor je ontwikkeling? Dat geeft nieuwe inzichten en een breder beeld van jezelf. Ook kun je deze input benutten om aan de slag te gaan met je ontwikkeling.

We benadrukken dat het belangrijk is feedback concreet te maken. Wat zie en hoor je de ander doen en wat roept dat op bij jou? En wat zou je in gedrag dan wenselijker vinden? Of waar zit de ontwikkeling voor de toekomst. Voorbeelden creëren herkenbaarheid en maken de vertaalslag naar verbetermogelijkheden praktisch.

Reactie gebruikers online 360 feedback instrument:

‘Hoewel ik het spannend vond om feedback te ontvangen, ben ik blij dat het me deze inzichten gebracht heeft.’

‘Het voordeel van online is dat je het zo terug kunt lezen en makkelijk invult.’

‘Bij mijn werkgever ben ik de enige die mijn feedback kan inzien. Maar ik bespreek de inzichten wel met mijn leidinggevende om zo aan mijn ontwikkeling te werken.’

‘Je kiest zelf wie je om terugkoppeling op je kwaliteiten en aandachtspunten vraagt. Ik heb echt bewust gekeken naar verschillende mensen, omdat ik daar het meeste van leer.’

Interesse in dit online 360 graden feedback instrument? Laat van je horen door het invullen van het contactformulier of mail naar info@organiseerhetzelf.nl. Ook dit instrument is met de subsidieregeling leren en ontwikkelen te financieren.

Top