Stelling: Iedereen moet alles kunnen

by Marieke van Beek

Stelling: Iedereen moet alles kunnen bij zelforganiserende teams.

Wat is jouw mening over deze stelling? Eens of oneens?

Wij hebben hier als OHZ wel een visie op. Een mooie stelling om eens binnen je organisatie te bespreken, wellicht tijdens een werkoverleg of gewoon tijdens een kopje koffie. Want uiteindelijk gaat het erom wat past bij jouw organisatie, welke keuzes passen bij de doelstellingen die jullie organisatie gesteld heeft. Een utopie of haalbare kaart?

Wil je met ons van gedachten wisselen over deze stelling en scherp krijgen wat jouw organisatie nodig heeft? Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak.

2 Comments

  1. Nee zou ik zeggen. Het is fijn dat medewerkers van alle markten thuis zijn, maar in de praktijk zoek je de medewerker die – bij voorkeur – naadloos aansluit bij het gewenste profiel. Dus zowel qua vaardigheden als qua competenties. Een specialist heeft de voorkeur. Alleen wel een specialist met generalistische trekken. Want hij/zij zal wel over de grenzen van het eigen werk moeten kunnen kijken. De competentie ‘verbinden’ zal nu en in de toekomst belangrijker dan ooit zijn.
    Mag ik een tegenvoorstel doen?; Iedereen moet kunnen verbinden!

  2. Oneens, want juist als elk teamlid in zijn kracht staat door te doen waar hij of zij goed in is en zich ontwikkelt op basis van leerpunten en ambities, presteert een team meer dan goed en met plezier door diversiteit.
    En eens met Roy, verbinden zorgt voor eenheid en laat ieder in zijn waarde en kracht!

Comments are closed.

Top