Verschillend perspectief 6:9

by Marieke van Beek

Je kent dat vast wel. Iemand probeert je wat uit te leggen en je te overtuigen. En jij? Jij ziet het toch echt anders. Die ander heeft het mis en jij hebt juist gelijk. Toch?

Naast de ander

Hoe mooi zou het zijn als we net wat vaker letterlijk naast de ander zouden gaan staan om eens vanuit het perspectief van de ander te kijken. Helemaal mee te gaan met de invalshoek die hij of zij heeft op de situatie. Los van jouw eigen perceptie. Kruip eens in de huid van de ander en laat je eens meevoeren. En misschien ontdek je zo wel meer nieuwe invalshoeken dan je denkt.

Zelforganisatie

We houden vaak zo krampachtig vast aan ons eigen model van de wereld dat we onvoldoende in de gaten hebben dat er nog zoveel meer te zien is. Dat geldt ook voor een concept als zelforganisatie. Of je voor- of tegenstander bent, ga eens in de schoenen van de andere argumentatie staan. Wat kom je dan tegen?

Aan de slag

Ik nodig je uit de komende week eens alert en bewust te zijn van jezelf, in contact met de ander. Ga in een discussie of gesprek mee met de ander en wees een OEN: open, eerlijk en nieuwsgierig.

Succes!

Marieke van Beek

Top